Tenniskids

Tenniskids is voor kinderen van 4 tot 12 jaar waarbij kinderen van een bepaalde leeftijd vast in een zogenaamde 'kleur' spelen. Zij leren te tennissen in overeenstemming met hun mogelijkheden en zullen dit prettiger ervaren. De baanlengte, trainingsmethode, spelregels en wedstrijden zijn daarop afgestemd. Als vereniging hebben wij een officiële rode baan (miniveld) en we kunnen 11 banen onmiddellijk omtoveren in een driekwart baan (oranje velden).

Er wordt volgens onderstaand schema en baanindeling gespeeld:

Tenniskids Blauw 4 - 6 jaar
Voor de jongste kinderen is er Tenniskids Blauw. In deze eerste fase maken kinderenvan 4 tot jaar oud, kennis met de basis van tennis en de tennisvereniging. Door middel van speelse oefeningen ontwikkelen zij de eerste bal- en racketvaardigheden. De oefeningen, zoals tikspelletjes en balspelletjes met en zonder racket, zijn speciaal afgestemd op de leeftijd en de belevingswereld van een kind.

Tenniskids Rood 6 - 9 jaar
In Tenniskids Rood maken kinderen, tot en met 8 jaar oud, verder kennis met het tennisspel. In Rood spelen de kinderen met een zachtere rode bal op een minibaan. Ze leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Ze doen mee aan leuke activiteiten op de vereniging en spelen samen met hun team korte wedstrijdjes in de Rode Competitie. Ook kunnen zij meedoen aan Tenniskids toernooitjes, die vaak maar een dag(deel) duren. 

Tenniskids Oranje  8 - 11 jaar
Voor Tenniskids Oranje wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kinderen zijn in de leeftijd van 8 tot en met 10 jaar oud en leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. In Oranje spelen de kinderen met een oranje bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan. Kinderen die spelen in Oranje kunnen wedstrijdjes spelen door samen met hun team mee te doen aan de Oranje Competitie. Ook kunnen ze deelnemen aan Tenniskids toernooitjes. Dit zijn vaak eendaagse toernooitjes, die door het hele land georganiseerd worden. De wedstrijdjes in Oranje duren net iets langer dan in Rood.

Tenniskids Groen 10 - 12 jaar
In de laatste fase, Tenniskids Groen, bereiden de kinderen zich voor op het ‘hele baan’ tennis. Ze spelen met een langzame groene bal op een hele baan. Technieken en tactieken worden verder ontwikkeld, maar ook de atletische vaardigheden. Kinderen die in Groen tennissen zijn in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar oud. In Groen worden de wedstrijden langer en het competitietennis speelt een belangrijke rol. De competitie die bij deze fase hoort heet de Groene Competitie. De Tenniskids toernooitjes die voor kinderen in Groen worden georganiseerd zijn vaak over meerdere dagen verspreid. Deze Groene toernooitjes zijn soms ook gekoppeld aan een open junioren toernooi.

Ga voor meer informatie en de spelregels naar: www.tennis.nl.