Junioren Competitie

Een groot aantal leden van TV Wolfsbosch wil zich graag meten met leden van andere tennisverenigingen. Dit geldt ook voor de jeugd. Daarnaast is de sfeer, het samen in een team bezig zijn en het vertegenwoordigen van de vereniging zeer belangrijk. Buiten de spelers zelf is de competitie ook aantrekkelijk voor een groot aantal niet-competitie spelers die als toeschouwer, supporter, coach e.d. veel genoegen beleven aan de competitie.

Meedoen ?
Wil je mee doen lees dan de informatie op deze pagina en neem daarna contact op met de Wolfsbosch jeugdcompetitieleiding in Contact

Op de thuisspeeldagen is er zoveel mogelijk een trainer aanwezig voor algemene begeleiding en observeren van de kinderen tijdens de wedstrijden.
Zie voor de leeftijds-en kleurindelingen onze Tenniskidspagina. En voor de data de KNLTB voorjaarscompetitie of de KNLTB najaarscompetitie.

De juniorencompetitie is een meer officiële competitie van de KNLTB, er is dus ook meer info te vinden op de site van de KNLTB. Er kan worden ingeschreven voor de voorjaars- en najaarscompetitie welke gespeeld wordt op 7 wedstrijddagen in mei-juni voor de voorjaarscompetitie of in september - oktober voor de najaarscompetitie. Per wedstrijddag zijn minstens 4 deelnemers per team aanwezig; Wolfsbosch streeft erna om per team 5 tot 6 kinderen in te schrijven.
Junioren, met een leeftijd van 10 t/m 17 jaar, spelen op de zondag thuis of uit met een aanvangstijd tussen 09.00 en 13.00 uur. Er wordt gespeeld in Junioren competitie - Jongens, Meisjes en Mix competitie in 2 leeftijdscategorieën.

Op de ouderavond wordt alle info betreffende de competitie besproken en alle benodigdheden uitgereikt. Ook wordt er per team afgesproken welke kinderen uit het team op welke wedstrijddag zullen spelen en welke ouder die dag de begeleiding op zich neemt. De verantwoordelijkheid voor elk team wordt gedragen door alle ouders in samenwerking met de competitieleiding.

Spelregels:

Net zoals bij de senioren speel je in de Junioren competitie op een hele baan en met gewone tennisballen. Je volgt de algemene tennistelling.

Junioren 11 t/m 14 jaar

 • Sets tot 4 met een verschil van 2 games (bijv. 4-2, 5-3)
 • Bij 4-4 in de set volgt een tiebreak tot 7 punten (met een verschil van 2
  punten)
 • In de enkel en dubbel wordt bij 1-1 in sets een beslissende
  wedstrijdtiebreak tot 7 punten (met een verschil van 2 punten) gespeeld
 • Het Beslissend Punt Systeem (bij 40-40 winnend punt) wordt toegepast

Junioren 13 t/m 17 jaar

 • Sets tot 6, met een verschil van 2 games (bijv. 6-4, 7-5)
 • Bij 6-6 in de set volgt een tiebreak tot 7 punten (met een verschil van 2
  punten)
 • In de enkel en dubbel wordt bij 1-1 in sets een beslissende
  wedstrijdtiebreak tot 10 punten (met een verschil van 2 punten) gespeeld

Uitslagen
Bij thuiswedstrijden houdt de aanvoerder één kopie exemplaar van het wedstrijdformulier zelf en voert zo spoedig mogelijk na afloop van de wedstrijd de uitslag van de wedstrijd in via 'mijnKNLTB'.

Aanvangstijden uitwedstrijden
De teambegeleiders van dag dienen een paar dagen voor de wedstrijddag de KNLTB website te raadplegen hoe laat de uitwedstrijd wordt gespeeld. Via 'mijn KNLTB' inloggen, kies competitie, kies tonen wedstrijddetails. Behalve de aanvangstijd staat er ook de aanwezig tijd, naam en telefoon van de aanvoerder van de ontvangende ploeg, de baansoort en eventuele opmerkingen. De teambegeleider informeert vervolgens zijn teamgenoten.