Mogelijkheden voor de jeugd

Voor de jeugd (jonger dan 17 jaar op 1 januari) bieden we diverse mogelijkheden om met veel plezier te tennissen. 

  • Lessen volgen (Training jeugd).
  • vrij tennissen na reservering van een baan (dit doe je in het Paviljoen);
  • deelnemen aan jeugdtoernooien waaronder eigen toernooien en door ons en andere verenigingen georganiseerde open toernooien;
  • deelnemen aan KNLTB jeugcompeititie als lid van een van onze teams en
  • deelnemen aan ons jeugdclubkampioenschap.

Afhankelijk van de leeftijd van het kind per 1 januari van het jaar kennen we bij TV Wolfsbosch twee lidmaatschappen:

  • Tenniskids : van 1 tot en met 8 jaar; (let op: dit loopt NIET synchroon met de definitie Tenniskids van de KNLTB).
  • Junioren: van 9 tot en met 16 jaar.

Kennismaken met tennis voor 9 en 10 jarigen

Wil je je kind van 9 of 10 jaar eerst kennis laten maken met tennis dan kun je eenmalig kiezen voor het Introkids lidmaatschap. Dit is een lidmaatschap voor een korte periode. Je kunt kiezen tussen Zomer Introkids (april - september) of Winter Introkids (oktober - maart). Om ze echt kennis te laten maken met tennis is het verplicht om je kind in te schrijven voor een Zomer respectievelijk Winter training. De kosten daarvan zijn niet inbegrepen in het lidmaatschapstarief en worden door onze trainingspartner apart in rekening gebracht. Is de kennismaking bevallen en wil je kind verdergaan met tennis dan kun je je kind kort voor het einde van de Introkidsperiode aanmelden als juniorlid.

Informatie omtrent de jeuglidmaatschappen en de tarieven alsmede de mogelijkheid tot aanmelden vind je onder Lidmaatschap. 

Indeling in tennisgroepen

Voor de lessen/training en deelname aan de competities en toernooien wordt je kind volgens het KNLTB Tenniskidssysteem ingedeeld in een groep. Hierbij wordt rekening gehouden met zowel de leeftijd als hun tennisvaardigheid.

Met het KNLTB Tenniskidsprogramma leren kinderen tennissen in overeenstemming met hun leeftijd en mogelijkheden. De kinderen worden hiervoor ingedeeld in 4 groepen. Dit zullen ze prettiger ervaren. Wij beschikken over een officiële rode baan (miniveld) en we kunnen 11 banen onmiddellijk omtoveren in een driekwart baan (oranje velden). Zie voor meer informatie Tenniskids uitleg. Ook bieden we de Tenniskids de mogelijkheid om op hun vaardigheden afgestemde trainingen te volgen (zie Training jeugd). Daarnaast kunnen ze deelnemen aan speciale Tenniskids wedstrijden, competities en toernooien. In Tenniskids competitie vind je meer informatie.

Junioren (jongeren van 13 tot en met 17 jaar)

Zij kunnen bij ons hun tennisvaardigheden ontwikkelen door middel van speciale trainingen (zie Training jeugd) en door deelname aan wedstrijden, competities (zie Junioren Competitie) en toernooien.