KNLTB-Seniorencompetitie

TV Wolfsbosch neemt ieder jaar deel aan de senioren KNLTB Voorjaars-, Najaars- en Wintercompetitie.  Algemene informatie over de competitie vind je op de website van de KNLTB.  

  Inschrijven Startmaand Nadere informatie KNLTB
Voorjaarscompetitie Eind December April Voorjaar
Najaarscompetitie Eind Mei September Najaar
Wintercompetitie Eind Augustus November Winter

 

Inschrijving

Alle seniorleden krijgen voor elke competitie een email met informatie hoe je kunt inschrijven voor de competitie. De sluitingsdatum voor de inschrijving is vermeld bij de betreffende competitie.

Bij Wolfsbosch wordt overwegend per team ingeschreven. Als je met de competitie wilt meedoen, probeer dan aan te sluiten bij een team, of probeer een eigen, nieuw team op te zetten. Trainers kunnen daar een rol bij spelen.

Je kunt je ook individueel inschrijven; wij proberen je dan in een team te plaatsen, of zetten je op de reservelijst. Communicatie loopt altijd via de aanvoerder (email).

Inschrijven kan door een e-mail te sturen aan [email protected] met daarin:  O

  • Namen van alle spelers
  • Aanvoerder met het (mobiele) telefoonnummer en het e-mailadres
  • Welke dag en soort competitie het team wil spelen
  • Eventuele wensen en opmerkingen (welke klasse)

Plaatsing- en lotingsprocedure
Indien er voor een avond meer teams hebben ingeschreven dan de beschikbaarheid van banen toelaat dan wordt de plaatsings- en lotingsprocedure toegepast. De regels van deze procedure vind je hier.

Aanvoerdersavond
Voor aanvang van elke competitie is er de aanvoerdersavond waarop het team de ballen ontvangt en er kunnen dan vragen worden gesteld.

Afgelaste wedstrijden
Weersomstandigheden zijn zelden een reden om een wedstrijd niet door te laten gaan op kunstgras. Indien je op een bepaalde wedstrijddag te weinig spelers hebt, dan dien je altijd zelf voor een vervanger te zorgen; het is dus geen reden een wedstrijd af te gelasten of uit te stellen. Neem in geval van twijfel en vragen contact op met Roland de Die: 06-20384039.
Zij hebben ook een overzicht van reservespelers. Indien een wedstrijd toch op een andere dag of tijdstip plaatsvindt, geef dat dan altijd door aan Roland.

Het sociale aspect
Naast het tennis zelf, is er ook aandacht voor het sociale aspect.
De thuisspelende ploeg zorgt voor de versnaperingen. Dit betreft de ontvangst (bv iets lekkers bij de koffie) en na de wedstrijden. Bij de avondcompetities bestaat dat laatste uit een borrelhap. Bij de dagcompetities bestaat dat uit een maaltijd (lunch bij een vroege start, avondeten bij een middagstart).
De thuisspelende ploeg betaalt al het eten, de drankrekening wordt gedeeld met de tegenstander. Het eten kan eventueel worden besteld, of worden opgewarmd in de keuken. Servies is in de keuken aanwezig.
De thuisspelende teams zijn verantwoordelijk voor het opruimen en schoonmaken van de keuken, dit is niet de taak van de leden die bardienst hebben!  

De wedstrijddag
In de clubapp kun je lezen hoe laat je moet spelen, op welke ondergrond en of er speciale regels zijn. De aanvoerder moet dit doorgeven in de week van spelen aan zijn/haar medespelers.
Zorg dat je op tijd aanwezig bent om te ontvangen of om te worden ontvangen. Ga op tijd de banen op; de aanvoerder heeft bij thuiswedstrijden ontvangen op welke banen het team moet spelen.
Na het spelen van de wedstrijden dient de thuisspelende aanvoerder alle uitslagen in te vullen in de clubapp. Na het tonen van de uitslagen aan de tegenstander, kunnen de uitslagen definitief worden gemaakt door deze op te slaan.
NB: bij thuiswedstrijden gaan de lampen uit om 23.00 uur. Zorg er dus voor dat je altijd op dat tijdstip klaar bent met de wedstrijden! Na afloop hoeven de ballen niet meer ingeleverd te worden; de teams mogen de ballen houden.  

Meer informatie
Neem contact op met competitieleiding senioren Contact