Competitie Tenniskids

Een groot aantal leden van TV Wolfsbosch wil zich graag meten met leden van andere tennisverenigingen. Dit geldt ook voor de jeugd. Daarnaast is de sfeer, het samen in een team bezig zijn en het vertegenwoordigen van de vereniging zeer belangrijk. Buiten de spelers zelf is de competitie ook aantrekkelijk voor een groot aantal niet-competitie spelers die als toeschouwer, supporter, coach e.d. veel genoegen beleven aan de competitie.

Plezier
Het belangrijkste bij Tenniskids is dat kinderen met plezier op de baan staan. Dus schelden, met je racket gooien of je tegenstander expres afleiden, mag niet!

Meedoen ?
Wil je mee doen lees dan de informatie op deze pagina en neem daarna contact op met de Wolfsbosch competitieleiding Contact

Op de thuisspeeldagen van de jeugdcompetitie, is er zoveel mogelijk een trainer aanwezig voor algemene begeleiding en observeren van de kinderen tijdens de wedstrijden.
Zie voor de leeftijds-en kleurindelingen onze Tenniskidspagina.

Tenniskids Blauw-Wit
Voor kinderen die nog geen rally kunnen spelen organiseert Wolfsbosch op verschillende dagen in het jaar de ‘aanspeel momenten’. Meestal vallen deze dagen samen met de zondag jeugdcompetiite. Ouders gooien/spelen onder, leiding van een trainer, zoveel mogelijk ballen aan. In korte tijd slaat een kind zo veel ballen en leert het in korte tijd een rally spelen. Tijdstip is meestal zondag 12.30 uur en duur maximaal 1 uur. Uitnodigingen komen via een mailtje, inschrijven niet nodig.  

Tenniskids Rood en Oranje
Voor kinderen die de bal in het spel kunnen brengen en overslaan bestaat er competitie. Wolfsbosch stimuleert de jeugd om zo snel mogelijk aan wedstrijdvormen deel te nemen, want dan leer je namelijk sneller tennissen, is het leuker en maak je snel tennisvrienden! De begeleiding wordt verzorgd door de ouders en de Tenniskidscoördinator. We streven naar teams van 6 deelnemers, per wedstrijddag bestaat het team uit 2 tot 6 deelnemers. Afspraken over de samenstelling en begeleiding van het team per wedstrijddag worden gemaakt op de ouderavond.

Rood:
De speeldag is op zondag en de aanvangstijd is meestal om 09.00 uur met een tijdsduur van 1 uur. De teams zijn ingedeeld in poules van 4 teams. Ze spelen 1 maal thuis en de andere 3 wedstrijddagen op een andere vereniging. Poules zijn ingedeeld op postcode zodat de reisafstand niet groot is. Tijdens de voorjaarscompetitie wordt na de 1e vier wedstrijddagen een nieuwe poule-indeling gemaakt. Er zijn dus totaal 8 wedstrijddagen. In de najaarscompetitie is er een poule-indeling van 5 teams en 5 wedstrijddagen.

Spelregels:

    • Een wedstrijd bestaat uit één tiebreak tot de 7. Wie het eerste 7 punten wint, heeft gewonnen (7-6 is einde partij).
    • Je serveert om de beurt.
    • De enkelspelzijlijn geldt als servicelijn, in de rally geldt de dubbelspelzijlijn als achterlijn.
    • Je speelt alleen enkels, nog geen dubbels.

Oranje:
De speeldag is op zondag en de aanvangstijd is meestal tussen 09.00 en 12.00 uur met een tijdsduur van 2 tot 2,5 uur. De teams zijn ingedeeld in poules van 4 teams. Ze spelen 1 maal thuis en de andere 3 wedstrijddagen op een andere vereniging. Poules zijn ingedeeld op postcode zodat de reisafstand niet groot is. Tijdens de voorjaarscompetitie wordt na de 1e vier wedstrijddagen een nieuwe poule-indeling gemaakt. Er zijn dus totaal 8 wedstrijddagen. Tijdens de najaarscompetitie is er een poule-indeling van 5 teams en 5 wedstrijddagen.

Spelregels:

    • Een wedstrijd bestaat uit 4 gewonnen games.
    • Bij een 3-3 stand in games wordt een beslissende game gespeeld (geen tiebreak).
    • Bij een oneven gamestand wissel je van speelhelft.
    • Je speelt met het Beslissend Punt Systeem:
      • bij 40-40 levert het winnende punt de game op.
      • De ontvanger bepaalt vanaf welke kant de serveerder het punt moet spelen.
    • Je speelt de dubbels in het dubbelveld, dus inclusief de tramrails.

Uitslagen
Bij thuiswedstrijden worden de uitslagen gelijk ingevoerd na afloop van alle wedstrijden door de begeleider van de wedstrijddag.

Aanvangstijden uitwedstrijden
De teambegeleiders van een dag dienen een paar dagen voor de wedstrijddag de KNLTB website te raadplegen hoe laat de uitwedstrijd wordt gespeeld. Via 'mijn KNLTB' inloggen, kies competitie, kies tonen wedstrijddetails. Behalve de aanvangstijd staat er ook de aanwezig tijd, naam en telefoon van de aanvoerder van de ontvangende ploeg, de baansoort en eventuele opmerkingen. De teambegeleider informeert vervolgens zijn teamgenoten.

Tenniskids Groen
Dit is een meer officiële competitie van de KNLTB, er is dus ook meer info te vinden op de site van de KNLTB. Er kan worden ingeschreven voor de voorjaars- en najaarscompetitie welke gespeeld wordt op 7 wedstrijddagen in mei-juni voor de voorjaarscompetitie of in september - oktober voor de najaarscompetitie. Per wedstrijddag zijn minstens 4 deelnemers per team aanwezig; Wolfsbosch streeft erna om per team 5 tot 6 kinderen in te schrijven.
Groen, met een leeftijd van 9 t/m 12 jaar, speelt op de zondagochtend thuis met een variabele aanvangstijd tussen 09.00 uur of 12.00 uur. Jongens en meisjes spelen gemengd. Iedereen speelt een enkel en dubbelspel per wedstrijddag.

Spelregels:

  • Je speelt 2 sets om 4 gewonnen games met een verschil van twee games (bijvoorbeeld 4-2 of 5-3).
  • Bij 4-4 in de game speel je een tiebreak tot 7 punten (met een verschil van 2 punten):
    • De speler die aan de beurt is om te serveren, serveert vanaf rechts voor het eerste punt.
    • De tegenpartij serveert daarna vanaf links voor het tweede punt en vervolgens vanaf rechts voor het derde punt.
    • Iedere speler serveert daarna steeds voor twee punten. Eerst vanaf links en daarna vanaf rechts.
    • Er is een normale telling (1, 2, 3). De partij die het eerst 7 punten haalt (met een verschil van twee punten), wint de tiebreak. De set is dan gewonnen met 5-4.
    • Na iedere 6 punten in de tiebreak moeten de spelers wisselen van speelhelft.
    • De partij die het eerst serveerde in de tiebreak, moet ontvanger zijn in de eerste game van de volgende set.
  • Als het 1-1 in sets staat, speel je een beslissende tiebreak tot 7 punten (met een verschil van 2 punten).
  • Ook geldt het Beslissend Punt Systeem: bij 40-40 levert het winnende punt de game op.
  • De dubbel speel je in het dubbelveld, dus inclusief de tramrails.

Uitslagen
Bij thuiswedstrijden worden de uitslagen gelijk ingevoerd na afloop van alle wedstrijden door de begeleider van de wedstrijddag.

Aanvangstijden uitwedstrijden
De teambegeleiders van een dag dienen een paar dagen voor de wedstrijddag de KNLTB website te raadplegen hoe laat de uitwedstrijd wordt gespeeld. Via 'mijn KNLTB' inloggen, kies competitie, kies tonen wedstrijddetails. Behalve de aanvangstijd staat er ook de aanwezig tijd, naam en telefoon van de aanvoerder van de ontvangende ploeg, de baansoort en eventuele opmerkingen. De teambegeleider informeert vervolgens zijn teamgenoten.