KNLTB Competitie

Een groot aantal leden van TV Wolfsbosch wil zich graag meten met leden van andere tennisverenigingen. Dit geldt ook voor de jeugd. Daarnaast is de sfeer, het samen in een team bezig zijn en het vertegenwoordigen van de vereniging zeer belangrijk. Buiten de spelers zelf is de competitie ook aantrekkelijk voor een groot aantal niet-competitie spelers die als toeschouwer, supporter, coach e.d. veel genoegen beleven aan de competitie.

Zoveel  mogelijk is er een trainer aanwezig op de thuisspeeldagen van de jeugdcompetitie, voor algemene begeleiding en observeren van de kinderen tijdens de wedstrijden.

Voor de jeugd zijn er diverse mogelijkheden voor het spelen van competitie:

Tenniskids Rood en Oranje
Deze meestal middagevenementjes worden georganiseerd in samenwerking met een aantal verenigingen uit de omgeving, vaak op woensdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur of op zondagochtend. Zodra kinderen beginnen met tennis kunnen ze hier aan deelnemen. De leeftijd voor Rood-Oranje is 5 t/m 11 jaar en er kan per dagdeel worden ingeschreven. Trainers en Technische Commissie organiseren deze evenementjes en maken hiervoor graag gebruik van ouders die willen meehelpen, opgave vrijwilligers kan via training@wolfsbosch.nl

Zie voor de exacte data en wijze van inschrijven:
Tenniskidstoernooi

Tenniskids Groen en Geel jeugdcompetitie zondag
Dit zijn officiële competities van de KNLTB, er is dus ook meer info te vinden op de site van de KNLTB. Er kan worden ingeschreven voor de voorjaars- en winteroutdoorcompetitie welke gespeeld wordt op 7 wedstrijddagen in mei-juni voor de voorjaarscompetitie of in november en januari voor de winteroutdoorcompetitie.

Groen, met een leeftijd van 9 t/m 12 jaar speelt op de zondagochtend thuis met een aanvangstijd van 09.00 uur of 10.30 uur uitwedstrijden met een aanvangstijd tussen 09.00 en 12.00 uur. Jongens en meisjes spelen gemengd. Iedereen speelt een enkel en dubbelspel per wedstrijddag.

Geel, met een leeftijd van 10 t/m 17 jaar speelt op de zondag thuis of uit met een aanvangstijd tussen 09.00 en 12.00 uur. Er wordt gespeeld in Jongens, Meisjes en Mix competitie in 2 leeftijdscategorieën.

Op de ouderavond wordt alle info betreffende de competitie besproken en alle benodigdheden uitgereikt. Ook wordt er per team afgesproken welke kinderen uit het team op welke wedstrijddag zullen spelen en welke ouder die dag de begeleiding op zich neemt. De verantwoordelijkheid voor elk team wordt gedragen door alle ouders in samenwerking met de competitieleiding.

Uitslagen
Bij thuiswedstrijden houdt de aanvoerder één kopie exemplaar van het wedstrijdformulier zelf en voert zo spoedig mogelijk na afloop van de wedstrijd de uitslag van de wedstrijd in via 'mijnKNLTB'

Aanvangstijden uitwedstrijden:
De teambegeleiders van dag dienen een paar dagen voor de wedstrijddag de KNLTB website te raadplegen hoe laat de uitwedstrijd wordt gespeeld. Via 'mijn KNLTB' inloggen, kies competitie, kies tonen wedstrijddetails. Behalve de aanvangstijd staat er ook de aanwezig tijd, naam en telefoon van de aanvoerder van de ontvangende ploeg, de baansoort en eventuele opmerkingen. De teambegeleider informeert vervolgens zijn teamgenoten.

Sponsoren

 • Gevers
 • Loopschool Wim Akkermans
 • Drijvers
 • Schuurmans schilderwerken
 • Schuurmans & Rombauts
 • Jan Hamers
 • Van Woesik Elektro
 • Fysiotherapie Kapellaan
 • van Helvoort Sport
 • SUEZ
 • ProCureOn
 • Wakker Architecten

Realisatie: verenigingenweb