KNLTB Competitie

Algemeen 
TV Wolfsbosch neemt ieder jaar deel aan de KNLTB voorjaars-, najaars- en winteroutdoorcompetitie met zowel junioren als senioren. Jeugdteams worden bij de wedstrijden begeleid door (een) ouder(s). Senioren kiezen zelf een aanvoerder. Algemene informatie over de competitie staat op de site van de KNLTB. Maak op deze pagina in de linkerkolom een keuze voor KNLTB Voorjaarscompetitie, Najaarscompetitie of Wintercompetitie om meer te lezen over de verschillende soorten competities. Hieronder vind je informatie die onze eigen club betreft.

Comptetitietas
De senioren krijgen voor aanvang van de competitie op de aanvoerdersavond een tas met algemene informatie, wedstrijdformuliere en de baan- en wedstrijdschema's. Ook ontvangen zij dan de wedstrijdballen voor de thuiswedstrijden. Alle kokers zijn genummerd. Na elke wedstrijddag dienen de ballen op de keukenkastjes in het clubhuis gezet te worden.

Uitslagen
Bij de senioren dient de aanvoerder van het thuisspelende team binnen 24 uur na afloop van de wedstrijddag de uitslag in te voeren op de website van de KNLTB. De aanvoerder is daarvoor gemachtigd. Kies na het invoeren van je nummer en wachtwoord voor de juiste competitie, het juiste team en de juiste speeldag. Kies vervolgens voor 'invoeren uitslagen'. Als dat gewenst is, kun je de competitieleiding per mail (knltbcompetitie@wolfsbosch.nl) verzoeken extra personen te machtigen ook uitslagen in te voeren. 
Bij thuiswedstrijden houdt de aanvoerder het originele wedstrijdformulier zelf tot het einde van de competitie voor het geval later protest wordt aangetekend. De kopie/doorslag moet worden meegegeven aan de aanvoerder van het bezoekende team. Bij uitwedstrijden ontvangt de aanvoerder dus altijd een exemplaar van het wedstrijdformulier.  

Aanvangstijden uitwedstrijden
De aanvoerders van seniorenteams dienen een paar dagen voor de wedstrijddag de KNLTB-website te raadplegen om te zien hoe laat de (uit-)wedstrijd wordt gespeeld en de rest van het team te informeren over eventuele wijzigingen. De juiste webpagina: http://www.knltb.nl/tennissers/competitie/uitslagen-invoeren/. Aanvoerders zijn gemachtigd in te loggen op die pagina. Kies na het invoeren van je nummer en wachtwoord voor de juiste competitie en het juiste team en ga vervolgens met je muis op de juiste speeldag staan. Je ziet nu het tijdstip van aanvang en aanwezigheid, de naam en het telefoonnummer van de aanvoerder van het ontvangende team, de baansoort en eventuele opmerkingen. Als dat gewenst is, kun je de competitieleiding per mail (knltbcompetitie@wolfsbosch.nl) verzoeken extra personen te machtigen om uitslagen in te voeren. 

Beschikbare informatie voor niet-aanvoerders
Niet voor de KNLTB-website gemachtigde teamgenoten kunnen de meeste informatie opzoeken via http://www.knltb.nl/tennissers/competitie/uitslagen--standen/. Selecteer de juiste competitie en vereniging. Klik vervolgens op ‘uitslagen’ bij jouw poule. Ga op betreffende wedstrijd staan met je muis om te zien hoe laat er gespeeld wordt, hoe laat je aanwezig moet zijn en op welke ondergrond je speelt. Ook eventuele aanvullende opmerkingen komen in beeld. 

Afgelasten wedstrijden
Op Wolfsbosch zijn weersomstandigheden zelden een reden om een wedstrijd niet door te laten gaan. Alleen als het heel hard regent en het onmogelijk wordt te spelen, kunnen wedstrijden worden afgelast. Bij uitwedstrijden op gravel kunnen de banen sneller onbespeelbaar worden. In de wintercompetitie kan het voorkomen dat er sneeuw op de baan ligt, waardoor spelen niet mogelijk is. Neem in geval van twijfel contact op met Roland de Die van de competitieleiding via 06-20384039. Is Roland niet bereikbaar, bel dan Marga van de Ven, competitieleider junioren, op 06-43439993.

Inhalen niet gespeelde wedstrijd
Als een geplande wedstrijd door weersomstandigheden niet door kan gaan, dan moet deze, in overleg met de tegenstander, op of vóór de eerstvolgende inhaaldag worden ingehaald. De aanvoerder van het thuisspelende team voert daarna de afgesproken datum in als uitslag op de KNLTB-site. Daarnaast is het belangrijk om de nieuwe speeldatum en aanvangstijd door te geven aan de competitieleiding via knltbcompetitie@wolfsbosch.nl i.v.m. de baanreservering en de barbezetting. Blessures en een onvolledig team zijn geen geldige reden om de wedstrijd op een latere datum in te halen. 
Het is aan het team zelf om invallers te zoeken. Indien dat niet lukt, moeten de wel aanwezige spelers spelen. De overige wedstrijden moeten in dat geval worden opgegeven.
Een wedstrijd eerder dan de officiële datum inhalen mag wel. Mocht je dus van tevoren al weten dat een bepaalde wedstrijddag problemen op zal leveren (bijvoorbeeld in geval van een huwelijk), dan kun je contact zoeken met de tegenstander en in onderling overleg een andere datum afspreken vóór de oorspronkelijke wedstrijddag. Informeer in dat geval de competitieleider via knltbcompetitie@wolfsbosch.nl omdat er banen vrijgehouden moeten worden en eventueel extra bardienst ingezet moet worden. Indien dat laatste niet lukt is het aan het team zelf de bardienst te verzorgen.

Dispensatie
Om in één speelweek in twee competitiesoorten te mogen uitkomen, moet een dispensatieformulier worden ingevuld. Ook kan dispensatie worden aangevraagd voor het spelen van competitie op twee verenigingen. Vraag dit ruim voor de inschrijvingstermijn aan bij de competitieleiding via knltbcompetitie@wolfsbosch.nl. Dit formulier kan alleen worden gebruikt bij de inschrijving voor de competitie, dus niet tussentijds. Aan beide dispensaties zijn voorwaarden verbonden.

Spelers zonder competitieteam
Spelers en speelsters die graag competitie willen spelen, maar nog geen aansluiting hebben bij een team, kunnen zich individueel opgeven. De competitieleiding zal bekijken of er plaats is in een bestaand team of dat er een nieuw team geformeerd kan worden. Hoe meer spelers of speelsters zich individueel opgeven, hoe groter de kans op een nieuw team

Vragen?
Neem dan contact op met Roland de Die, competitieleider senioren.

Sponsoren

 • Loopschool Wim Akkermans
 • Schuurmans & Rombauts
 • Gevers
 • van Helvoort Sport
 • Drijvers
 • Tennis Today
 • ProCureOn
 • Van Woesik Elektro
 • Wakker Architecten
 • Fysiotherapie Kapellaan
 • SUEZ

Realisatie: verenigingenweb